Sondaje

 

Evaluările de Talent

Identifică persoana potrivită pentru orice funcție

Nivelul de implicare al angajaților este determinat de buna potrivire cu postul în care activează.Puteți defini obiectiv candidatul dorit și puteți găsi persoana care va avea cel mai mare succes și se va potrivi fiecărui rol in parte.

Evaluarea Postului PI ™ este construită pe baza unui proces validat știintific. Aceasta oferă o cale sigură și obiectivă de identificare a trăsăturilor comportamentale, abilităților cognitive și capacităților necesare unei persoane pentru a avea succes într-un anumit rol. Această evaluare oferă și informații valoroase asupra complexității postului.

Cu ajutorul acestor informații obiective, vă puteți asigura că aveți oamenii potriviți în posturile potrivite și că aceștia vor fi în consens cu strategia de afaceri pentru a obține rezultate în afaceri. Acesta este adevărata esență a Talent Optimization.

Împreună cu informațiile colectate din interviuri și cv-uri, această metodă obiectivă de a găsi candidatul cel mai bun pentru un anumit post va reduce riscul de a face angajări greșite și, ulterior, costisitoare.
Cum vă poate ajuta Evaluarea Postului PI în luarea deciziilor corecte legate de personal?

Folosiți Evaluarea Postului PI și eliminați orice prejudecată prin definirea obiectivă și evaluarea rolurilor în organizația dumneavoastră:
 • Definiți prin intermediul acestui instrument online profilul comportamental și cognitiv necesar pentru ca o persoană să prospere într-un anumit rol
 • Obțineți informații solide despre posibila complexitate a acestui rol
 • Găsiți un candidat care este suficient de stimulat, dar nu îngrijorat de cerințele cognitive ale rolului
 • Optimizați-vă procesul de recrutare, de angajați și de planificare a succesiunii prin identificarea sigură a cerințelor pentru toate posturile dumneavoastră

Profilul postului împreună cu Evaluarea Postului PI vor deveni repede parte integrantă din planificarea succesiunii și strategia dumneavoastră generală legată de personal și este un instrument necesar în instruirea angajaților și dezvoltarea talentelor.

Instrumentul se aplică în mod egal pozițiilor noi și a celor existente, candidaților externi și dezvoltării interne a angajaților.

Angajează strategic, dezvoltă și reține oamenii potriviți și pregătește-i pentru succes

Datele fiabile din cadrul evaluărilor comportamentale vă permit să explorați caracteristicile comportamentale și nevoile motivaționale ale fiecărui candidat și angajat existent și să anticipați comportamentul acestora la locul de muncă

Împreună cu Evaluarea Postului PI, puteți compara în mod obiectiv aceste caracteristici cu cerințele comportamentale și cognitive pentru fiecare post din compania dumneavoastră pentru a asigura cea mai bună potrivire la toate nivelurile. 

Evaluarea Comportamentală PI este un instrument online, simplu și ușor de invățat care împarte personalitatea în patru elemente comportamentale de bază. Aceste elemente de bază și relația dintre acestea creează un model comportamental.

De ce să aveți încredere în Evaluarea Comportamentală PI? 
 • Este fundamentată și validată științific. Portofoliul de certificare conține mai mult de 350 de studii
 • A fost certificată de DGVL care a efectuat o examinare riguroasă sub incidenta standardelor definite de European Federation of Psychologists’ Association (EFPA) Test Review Model
 • Încă de la lansarea sa din anii 1950, la nivel global, mai mult de 25 milioane de oameni au efectuat evaluarea
 • Este disponibilă în peste 60 de limbi, astfel încât candidații și angajații să poată completa evaluarea în limbile native
 • Datele dumneavoastră de resurse umane sunt stocate în siguranță și sunt disponibile online și pot fi accesate oriunde, oricând aveți nevoie
Evaluarea comportamentală PI elimina presupunerile  din luarea deciziilor referitoare la personal si acoperă întregul ciclu de viață al angajatului, de la recrutare, la promovare, dezvoltare, construirea echipei și planificarea succesiunii.

Abilitatea cognitivă este principalul indicator al performanței profesionale

Cum poți determina cu siguranță dacă un individ cu pregătirea și calificarea potrivită va avea succes intr-un anumit rol?

Evaluarea Cognitivă PI™  este o evaluare cronometrată care măsoară capacitatea cognitivă generală a unei persoane. Anticipează obiectiv cât de repede poate o persoană să învețe și să proceseze informații noi și complexe, cât de ușor poate fi antrenată și cât de adaptabilă este în orice rol. Acesta este un indicator puternic al performanței lor la locul de muncă. 

Evaluarea este disponibilă online și conține un set de 50 de întrebări cu variante de răspuns multiple care sunt selectate dinamic dintr-o gamă echilibrată de elemente abstracte, verbale și numerice. Evaluarea durează 12 minute și astfel, elimină necesitatea unui proces de evaluare îndelungat.

După ce candidatul finalizează chestionarul, scorul cognitiv este disponibil imediat într-un format care vă permite să comparați cu usurință candidații unii între ei,  sau cu un grup de referință.

De ce să aveți încredere în Evaluarea Cognitivă PI?
 • Aplică o metodă fundamentată științific de măsurare a capacității cognitive generale
 • Este construit conform standardelor stricte de concepere a testelor (de ex. de Asociația Americană de Psihologie(APA))
 • Fiecare evaluare este unică și generată dinamic dintr-o gamă largă de întrebări
 • Are o cultură neutră
 • Este disponibilă în peste 60 de limbi, astfel încât candidații și angajații să poată completa evaluarea în limbile native
 • Datele dumneavoastră despre resursele umane sunt stocate în siguranță și sunt disponibile online oricând, indiferent de locația dumneavoastră

Evaluarea Cognitivă PI arată modul în care un individ procesează informația complexă și abilitatea acestuia de a face față așteptărilor cognitive ale unui loc de muncă. Cu ajutorul Evaluării Cognitive PI, veți ști întotdeauna dacă abilitățile unei persoane sunt potrivite pentru o anumită poziție.
Utilizați Evaluarea Cognitivă PI împreună cu Evaluarea Comportamentală PI pentru cea mai bună anticipare a postului și a performanței la locul de muncă. Aceasta vă va asigura că ați plasat persoanele potrivite în rolurile potrivite, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra experienței și performanței angajaților în organizația dumneavoastră.

SONDAJELE COMPORTAMENTALE ȘI COGNITIVE ALE UNUI POST 
Ce le caracterizeaza din acest punct de vedere?
 • PI oferă un număr nelimitat de sondaje, inclusiv pentru posturi. Acest proces vă ajută să determinați, cât mai precis cu putință, ce este necesar pentru a ocupa cu succes o poziție. Evaluarea postului poate fi completată de o persoană sau de un grup- care cunosc natura postului. După efectuarea evaluării, această stabilire a obiectivelor va fi rezultatul care va ghida procesul de recrutare.
 • Asocierea caracteristicilor comportamentale și abilităților cognitive reprezintă un factor predicator mare. Cu această informație, atât recrutarea cât și dezvoltarea pot fi urmărite foarte bine.
 • Măsurați și posturile pe care le-ați ocupat. Nu vă opriți doar la cele noi.
 • Evaluați întreaga organizație din perspectiva locului de muncă- parte din dezvoltarea organizațională- definirea obiectivelor angajatului este o bază puternică pentru strategia de personal, inclusiv  planificarea carierei, planificarea promovării și dezvoltarea angajatului.