Recrutează strategic pentru atingerea obiectivelor

Recrutarea este una dintre cele mai importante activități strategice din interiorul oricărei organizații

Indiferent dacă recrutezi pentru o poziție nouă sau pentru a înlocui un angajat, strategia de personal trebuie să includă un process de recrutare eficient care să asigure succesul în afaceri. Recrutarea este una dintre cele patru componente ale Talent Optimization, cadrul ce va permite alinierea strategiei de personal cu obiectivele de afaceri pentru a atinge rezultatele dorite.

Recrutarea strategică ajută la anticiparea gradului de potrivire a candidatului și mărește gradul de motivare

Cu persoane potrivite în rolurile potrivite la orice nivel, structura organizațională are designul optim pentru a asigura succesul strategiei de afaceri. Pe lângă costurile ridicate legate de recrutare, angajarea unei persoane nepotrivite poate duce la scăderea moralului personalului și are impact negativ asupra bunăstării angajaților. Potrivirea cu postul și echipa sunt factori esențiali care pot perturba gradul de implicare al angajaților. Personalul lipsit de motivare conduce la pierderea productivității și a talentelor de top, în timp ce un personal motivat este cu 147% mai productiv.
Cum știi dacă un candidat va fi potrivit din punct de vedere comportamental, cognitiv și cultural pentru compania ta înainte de a-l angaja sau de a-l promova?
Evaluările talentelor validate științific din gama noastra de produse oferă un mod simplu și de încredere de a asigura cea mai bună potrivire cu postul și în echipă a angajaților actuali și viitori în contextul dumneavoastră unic de afaceri. Acestea sunt parte integrantă a modulului Recrutare în cadrul Talent Optimization și care include următoarele activități strategice de personal:

Definește cerințele postului pentru a asigura o potrivire cât mai bună

Utilizarea Evaluarea Postului PI™ permite echipei dumneavoastră de recrutare să definească tendințele comportamentale și abilitățile cognitive de care au nevoie candidații pentru a fi potriviți într-un anumit rol în contextul dumneavoastră de afaceri.

Folositi această informație pentru a scrie un anunț de angajare convingător și pentru a atrage angajați de top cu o potrivire optimă cu poziția.
Acest lucru va simplifica procesul de recrutare și va asigura angajări strategice.

Evaluează potrivirea comportamentală și cognitivă a unui candidat

Trasați tendințele comportamentale și motivaționale ale candidaților dumneavoastră cu Evaluarea Comportamentala™.

Anticipați cât de repede vor învăța cerințele noului job folosind Evaluarea Cognitivă PI™.
Evaluați obiectiv dacă personalitatea candidaților și abilitățile cognitive se potrivesc cu cerințele postului cu ajutorul programului PI și selectați o listă scurtă de calibru înalt pentru sesiunea de interviuri.

Simplifică interviurile și selectează cel mai bun candidat

Ghidul de interviu PI folosește scorurile de potrivire comportamentala pentru a vă ajuta să puneți întrebări directionate pe eventualele nepotriviri cu postul. Acest lucru va adăuga obiectivitate și structură in procesul de derulare a interviurilor.

Pe lângă informațiile colectate în timpul interviului, datele persoanelor, științific validate vă vor ajuta să luați o decizie informată și să angajați persoana cea mai potrivită pentru postul respectiv.

Anticipează dinamica echipei și evită conflictul

Anticiparea cu precizie a comportamentului unei persoane și tendințele sale motivaționale fac posibilă comparația unui potențial candidat cu membrii unei echipe. Se poate apoi evalua cum va afecta un nou membru în cadrul echipei, dinamica grupului incă din etapa de selecție și se poate anticipa proactiv orice posibilă problemă.

Este puțin probabil ca echipele marcate de dispute să iși atingă obiectivele strategice.
Utilizați datele obiective ale persoanelor pentru a decoda profilurile comportamentale individuale și colective ale echipei dumneavoastră și pentru a construi echipe echilibrate, motivate și performante.

Furnizează managerilor instrumentele si cunoștințele necesare pentru a excela

Datele științifice privind profilul comportamental, tendintele motivaționale și capacitatea de învățare ale noului dumneavoastra angajat permit managerului direct să adapteze procesul de integrare al acestuia și să rezolve orice lacune legate de potrivire. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra implicării și productivității angajatului.

Nu păstrăm toate aceste cunoștințe doar pentru noi înșine. Seminariile profesionale din gama noastră de produse sunt concepute pentru a ajuta managerii dumneavoastra să aplice în mod strategic informațiile legate de indicatorii de personal pentru a optimiza procesul de recrutare și a rezolva la obiect problemele dumneavoastră de personal.

Predictive Advantage este o firmă de consultanță a Talent Optimization

Oferim evaluări de personal validate și testate care vă ajută să eliminați incertitudinea din procesul de recrutare și să asigurați cele mai bune angajări strategice.

Consultanții noștri vă pot ghida cu privire la toate aspectele strategiei de personal, iar seminariile profesionale pe care le oferim sunt concepute pentru a vă transfera aceste cunoștințe.

PI Evaluarea Comportamentala

PI Evaluarea Cognitiva

PI Evaluarea Postului