Inspirați și dezvoltați personalul

 

Mențineți personalul motivat și implicat și  inspirați-l pentru a-și atinge potențialul maxim

Conform Societății pentru Managementul Resurselor Umane, costul pentru înlocuirea unui angajat este de nouă ori mai mare decât salariul lunar al acestuia. Acomodarea unui angajat la o poziție nouă și atingerea unui nivel optim de productivitate poate dura câteva luni.

Asadar, cum poți evita pierderea costisitoare a celor mai buni angajați?

Experiența angajatului în compania dumneavoastră este determinată de nivelul de implicare al acestuia. Angajații care sunt perfect aliniați cu cerințele postului lor, au un manager care îi inspiră, sunt în armonie cu cultura companiei și fac parte dintr-o echipa funcțională,  se simt motivați și implicați – iar șansele ca aceștia să plece sunt reduse.

Cât de bine vă cunoasteți angajații?

Fără date obiective de personal poate fi dificil să determinați cine este multumit și împlinit în rolul său; cine este in consens cu managerul, echipa, cultura companiei și cerințele postului; cine răspunde bine la provocări și poate prelua mai multe responsabilități?

Folosiți Talent Optimization pentru a plasa persoanele potrivite în rolurile potrivite, oferiți-le managerilor dumneavoastră cunoștințele și instrumentele necesare pentru a-i inspira pe angajați și construiți echipe de înaltă performanță.

În cadrul Talent Optimization, modulul Inspiră include următoarele activități referitoare la personal:

Cunoașterea aprofundată  a personalului pentru un management bun

Relația unui angajat cu managerul lor influențează profund nivelul de implicare al acestuia. Abilitățile solide de conducere ajută la crearea unei experiențe pozitive pentru angajat. Dar pentru a putea susține această experiență, pentru a vă dezvolta și gestiona personalul, trebuie să conștientizati tendințele comportamentale și motivaționale ale angajaților dumneavoastră. Datele generate de Evaluarile Comportamentale, știintific validate - sunt foarte valoroase în acest context. Cu aceste cunoștințe aprofundate și obiective la dispoziția dumneavoastră, puteți gestiona cu succes relațiile la locul de muncă, identifica potențialul, trasa cariere și, în ultimă instanță, veți fi în măsură să luați decizii mai eficiente legate de personal. Astfel, personalul va fi mai implicat și motivat și vă va ajuta la crearea unor echipe de înaltă performanță.

Creați cea mai bună echipă de conducere posibilă

Nivelul de implicare al angajaților este în strânsă corelare cu performanța. Managerii au responsabilitatea de a-și susține angajații în atingerea potențialului maxim. Cunoștința de sine asociată unei cunoașteri profunde a factorilor ce vă motivează angajații, vă ajută să vă adaptați stilul de management la nevoile comportamentale și motivaționale unice ale angajaților dumneavoastră. Datele despre personal, științific validate, vă vor ajuta să înțelegeți cum anumite trăsături de personalitate și tendinte comportamentale afectează relațiile la locul de muncă. Aceste informații vă ajută să mențineți o colaborare și o dinamică de succes în echipă. Liderii cei mai buni sunt conștienți de propriile abilități, motivații și provocări și caută încontinuu să-și îmbunătățească abilitățile de conducere. Instrumentele, abilitățile și cunoștințele potrivite vă vor ajuta să vă inspirați oamenii spre excelență, să gestionați relațiile de la locul de muncă, să explorați dinamica echipei și să atingeți rezultatele dorite.

Aliniați strategic fluxul de talente, trasați cariere și îmbunătățiți retenția angajaților

Strategia de afaceri va dicta cerințele curente și viitoare ale posturilor. Instrumentele de evaluare ale pozițiilor vă permit să definiți exact ceea ce căutați. Folosirea datelor de personal obiective și fiabile referitoare la candidații dumneavoastră și la angajații curenți vă vor ajuta sa găsiți potrivirea perfectă. Această abordare vă va ajuta să monitorizați proactiv și în permanență fluxul de talente în orice context de afaceri și să anticipați orice nevoi viitoare. Ulterior, veți putea identifica angajații cu performanțe de top, existenți sau potentiali, să trasați cariere convingătoare și să îi încurajați într-un mod ce vine in întampinarea nevoilor și motivațiilor lor. În final, această abordare va îmbunătăți retenția angajaților și va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor de afaceri.

Creați echipe excepționale

Succesul organizației dumneavoastră va depinde, în mare parte, de abilitatea angajaților de a lucra împreună pentru atingerea obiectivelor de afaceri. Echipele, la toate nivelurile, trebuie să fie capabile să se adapteze la schimbare, să coopereze fără probleme și să fie aliniate strategiei dumneavoastră de afaceri. Folosind date analitice ale forței de muncă, puteți trasa și înțelege diversitatea comportamentală în echipele dumneavoastră. Această cunoaștere vă va ajuta să gestionați eficient și preventiv diferențele motivaționale din echipele dumneavoastra și să evitați diputele. Totodată, vă va permite să creați echipe de înaltă performanță, să planificați efectiv și să reacționați eficient la schimbările din componența echipelor dumneavoastră.

Protejați cultura companiei dumneavoastră

Cultura companiei constituie cadrul valorilor și comportamentelor de bază ce sunt promovate de organizația dumneavoastră. Când cultura companiei dumneavoastră reflectă perfect strategia dumneavoastră de afaceri și toți angajații sunt în consens cu aceasta, se creează un mediu ideal pentru o productivitate excepțională a individului și a echipei. Comunicarea cu angajații dumneavoastră și sistemul de recunoaștere a valorii trebuie, astfel, să fie concepute ca un memento și o consolidare a valorilor culturale din compania dumneavoastră. Cunoașterea profundă a personalului vă vor ajuta să înțelegeți posibilele tendințe comportamentale ale angajaților dumneavoastră la locul de muncă, să evaluați aderarea lor la cultura organizațională și să reacționați corespunzător la orice abatere de la normele culturale ale companiei.

Predictive Advantage vă ajută să eliminați presupunerile și să descoperiți beneficiile utilizării datelor sigure de personal prin cea mai bună analiză a forței de muncă, pentru a vă inspira personalul și pentru a vă verifica și evalua deciziile de personal în contextul dumneavoastră concret de afaceri.

PI Evaluarea Comportamentală